Aika: Keskiviikko 20.2.2019 klo 14–17
Paikka: Galleria LIVE, Invalidisäätiön auditorio, Ruskeasuo (Tenholantie 10, Helsinki)
Järjestäjät: Suomen arvostelijain liitto ry, SARV ja Galleria LIVE

Suomen arvostelijain liitto ry, SARV ja Galleria LIVE järjestävät viime toukokuussa kuolleen kriitikko Otso Kantokorven muistoseminaarin hänen syntymäpäivänään. Kantokorpi kuratoi Invalidisäätiön taannoiseen Galleria Ortoniin vuosien mittaan monta näyttelyä.

Galleria on uudelta nimeltään LIVE ja siellä on helmikuun ajan esillä Otso Kantokorvelle omistettu muistonäyttely. Mukana on lähes 40 taiteilijaa Suomesta ja Virosta. Galleria LIVE viettää Kantokorven muistonäyttelyn avajaisia maanantaina 4.2.2019 klo 17–18.30.

Seminaari muistaa Otso Kantokorpea paitsi kuraattorina myös kirjailijana ja ennen kaikkea päätoimisena freelance-taidekriitikkona. Hän päätoimitti aikoinaan SARVin julkaisemaa Kritiikin Uutisia sekä Taide-lehteä. Oman kustantajan työnsä jälkeen hän veti jonkin aikaa lehden ohella myös Taide-kustantamoa. Kantokorpi on ollut myös SARVin Kritiikin Kannukset -palkintolautakunnassa.

Seminaarissa puhuvat Otso Kantokorven tallinnalaiset ystävät, taiteilija Leonhard Lapin ja kriitikko, päätoimittaja Andreas Trossek sekä kriitikkokollega, taidehistorioitsija ja Helsingin Sanomien ex-kulttuuritoimittaja Marja-Terttu Kivirinta. Puheenvuoroja käyttävät lisäksi Kantokorven ystävät Galleria LIVEstä, professori Seppo Seitsalo ja galleristi Sirpa Viljanen sekä SARVin puheenjohtaja Maria Säkö ja toiminnanjohtaja Riikka Laczak. Tilaisuuden juontaa kriitikko ja kulttuuritoimittaja Aleksis Salusjärvi.

Auditorion aulassa on tarjolla kahvia ja pullaa ennen seminaaria klo 13.45 alkaen. Seminaarin aluksi nostamme maljan Otso Kantokorvelle. Seminaarin yhteydessä on myös tilaisuus tutustua Galleria LIVEn muistonäyttelyyn.

Jatkot alkavat klo 18 Ravintola Salvessa (Hietalahdenranta 5, Helsinki), jossa osa muistonäyttelyn teoksista on esillä. Sana on vapaa. Ravintola Salve on omakustanteinen.

Ennakkoilmoittautuminen seminaariin to 14.2.2019 mennessä: sirpa.viljanen@inlive.fi

Lämpimästi tervetuloa molempiin tilaisuuksiin!

Lisätietoja: www.invalidisaatio.fi sekä www.kritiikinuutiset.fi

***

Suomen arvostelijain liiton Kritiikin Uutisten 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestämässä nuorten (syntymävuodet 2000–2002) kritiikkiaiheisessa Mikä kritiikki! -kirjoituskilpailussa jaetaan myös Otso Kantokorpi -stipendi rohkealle ja omaperäiselle kirjoitukselle. Stipendin saajan päättää ohjaaja, käsikirjoittaja Pauliina Feodoroff. Palkinnonjakotilaisuus järjestetään lauantaina 27.4.2019 klo 13–15 G Livelabissa (Yrjönkatu 3, Helsinki). Tervetuloa!

Lisätietoja kirjoituskilpailusta

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort