Aika: Keskiviikko 21.11.2018 klo 19
Paikka: Zodiakin yleisölämpiö, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, Helsinki, sisäpiha
Zodiakin yleisölämpiön sisäänkäynti on Kaapelitehtaan sisäpihalta V-lasiovista. Ovet avautuvat tuntia ennen esitystä.

Koreografi ja tanssija Elina Pirinen voitti Kritiikin Kannukset vuonna 2014 hienosti liikkeelle lähteneestä taiteellisesta työskentelystä ja erityisesti teoksestaan Personal Symphonic Moment, jossa tehtiin näyttämöllisiä ruumiinavauksia Dmitri Šostakovitšin Leningrad-sinfonian tahtiin. Palkinnon jälkeen Pirinen on jatkanut pitkäjänteistä työskentelyään klassisten venäläisten sävellysten kanssa muun muassa Concerto under Waterlilies -teoksessaan (2016), joka oli Sergei Rahmaninovin Pianokonsertto nro. 2 pohjautuva näyttämöllinen ruumiinavaus.

Nyt Zodiakissa esitettävän Brume de Mer -teoksen järisyttävä soinnillinen maailma koostuu Ville Kabrellin säveltämästä urkusonaatista, joka on syönyt elävältä modernistisen venäläisen säveltäjä Viktor Suslinin teoksen Sonata no. 2 for Organ. Esitys on itsenäinen osa Pirisen venäläisiin sävellyksiin rakennettua teossarjaa. Brume de Mer on tekijöidensä hurmaava uudenlainen tuleminen.

Esityksen jälkeen Elina Pirinen kertoo taiteilijantyöstään sekä Kritiikin Kannukset -palkinnon merkityksestä Zodiakin yleisölämpiössä. Hän kertoo taiteellisen ajattelunsa kehittymisestä, työstään kuraattorina ja opettajana sekä ajatuksiaan taiteen merkityksestä sekä taidekritiikistä tänä päivänä. Miten toimiva livedramaturgia syntyy? Miksi venäläiset sävellykset vetävät häntä puoleensa? Millainen on hänen suhteensa kieleen? Keskustelutilaisuuden vetää kriitikko ja Zodiakin tiedottaja Piia Ahonen. Viinitarjoilu.

Osallistujamäärä: max 20 hlöä. Keskustelutilaisuus ja liput Zodiakin jo valmiiksi lähes loppuunmyytyyn Brume de Mer -esitykseen ovat osallistujille maksuttomia. Omakustanteisesti: matkat Helsinkiin ja mahdolliset ruokailut.

Sitovat ilmoittautumiset 14.11.2018 mennessä: maria_sako(at)hotmail.com

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja: SARVin puheenjohtaja Maria Säkö puh. 0440760917

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort