Suomen arvostelijain liitto ry, SARV, julistaa haettavaksi kriitikoille suunnattuja Kopiosto-apurahoja sekä residenssipaikkoja vuodelle 2019. Hakuaika on 1.10.–31.10.2018.

KOPIOSTO-APURAHAT VUODELLE 2019

Apurahat myönnetään kohdeapurahoina arvostelijan ammattitaitoa kehittävään hankkeeseen, opintomatkaan tai kurssimaksuihin. Työskentelyapurahoja myönnetään kritiikkiin liittyviin työskentelyhankkeisiin.

Pienin myönnettävä summa on 500 euroa. Lisäksi tässä haussa jaetaan 3-5 isompaa apurahaa (kuitenkin enintään 5000 euroa), joita voivat hakea myös työryhmät.

Apurahoja ei myönnetä sosiaalisin perustein, työvälineisiin tai jo toteutuneisiin hankkeisiin. Hakemusten tulee olla hyvin perusteltuja ja niissä tulee olla tasapainoinen budjettisuunnitelma.

Haku on päättynyt.

Apurahaa ja residenssipaikkaa haetaan sähköisesti hakulomakkeella. Täytä lomake, tallenna se käyttäen omaa nimeäsi tiedostonimenä ja lähetä se pdf-tiedostona osoitteeseen: info(a)sarv.fi viimeistään 31.10.2018.

Jos sähköinen hakeminen ei ole mahdollista, täytetyn lomakkeen voi lähettää tulostettuna postitse osoitteeseen: Suomen arvostelijain liitto ry, Bulevardi 5 A 7e, 00120 Helsinki 31.10.2018 mennessä. Postitettavien hakemusten tulee olla A4-kokoiselle, valkoiselle paperille yksipuolisina tulostettuja. Älä nido papereita tai liitä niihin mitään kopiointia hankaloittavaa. Ota yhteyttä SARVin toimistoon, jos lomakkeen täyttämisessä ilmenee ongelmia. Sähköpostin lähetysaika tai viimeisen hakupäivän postileima riittää.

Apurahaa voivat hakea kaikki arvosteluja kirjoittaneet. Apurahat rahoitetaan Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla. Suosittelemme Kopiosto-valtakirjan jättämistä SARViin arvostelijan ominaisuudessa. Apurahojen jaosta päättää SARVin hallitus.

Apurahaa ei myönnetä hakijalle, joka on saanut edellisessä haussa SARVilta Kopiosto-apurahan.

Kaikille SARVin opintomatkoista kiinnostuneille hakijoille tiedoksi: Jos kevään 2019 opintomatkalle on enemmän tulijoita, kuin matkalle on mahdollista ottaa, annetaan etusija niille SARVin jäsenille, jotka eivät aikaisemmin ole osallistuneet opintomatkoille, eivätkä ole saaneet Kopiosto-apurahaa aiempina vuosina. Tämä johtuu siitä, että myös opintomatkat rahoitetaan osittain Kopiostosta saaduilla tekijänoikeuskorvauksilla.

RESIDENSSIPAIKAT VUODELLE 2019

Suomen arvostelijain liitto ry tekee yhteistyötä Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särön kanssa tarjoamalla jäsenilleen haettavaksi kahden viikon residenssijaksoja Saksassa Frankfurt an der Oderissa sijaitsevassa taiteilijaresidenssissä.

SARV tarjoaa residenssipaikan saaneelle kahden viikon työskentelyjakson residenssissä sekä 300 euron apurahan matkoja varten. Residenssissä voi oleskella maksimissaan yhden kahden viikon jakson vuonna 2019.

RESIDENSSIIN HAKEMINEN

Residenssiin haetaan Kopiosto-apurahahakemuksella, josta tulee käydä ilmi seuraavat asiat:

1) Mille ajanjaksolle haet residenssipaikkaa, myös vaihtoehtoinen jakso:
• 4.5.–18.5.2019
• 18.5.–1.6.2019
• 17.8.–31.8.2019

Huom! Hakemuksessa ilmoitettu residenssijakso on sitova.

2) Mitä huoneiston osaa haet; vaihtoehdot ovat:
• 1 hengen huone
• 2 hengen huone
• koko residenssi (Residenssiin saa majoittua korkeintaan kolme ihmistä. Mikäli hakee koko residenssiä, mukaan voi ottaa myös 0–2-vuotiaan lapsen)

3) Miksi olet kiinnostunut residenssityöskentelystä? Miten residenssityöskentelysi liittyy kritiikkiin?

4) Ilmoita mukanasi tulevat vieraat (koko nimi):
Residenssiin hyväksytään vain hakemuksessa ilmoitetut henkilöt

Lisätietoja residenssistä, asunnosta ja kulkuyhteyksistä sekä residenssin säännöt löytyvät Särön sivuilta.

Apurahoista ja myönnetyistä residenssipaikoista tiedotetaan joulukuussa 2018. Myönnetyt apurahat maksetaan 21.1.2019  jälkeen.

Apurahan saajan on annettava apurahan käytöstä alkuperäisiin tositteisiin perustuva selvitys liiton hallitukselle apurahan käyttövuoden loppuun mennessä. Selvityksen laiminlyöjälle ei enää myönnetä Kopiosto-apurahaa.

Myönnetyt apurahat vuodelle 2018.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Riikka Laczak, info(a)sarv.fi, 041 506 5594

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort