Suomen arvostelijain liitto ry, SARV aloittaa vuonna 2019 residenssiyhteistyön Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särö ry:n kanssa. Residenssitoiminnan lisäksi Särö julkaisee nimeään kantavaa kulttuurilehteä sekä järjestää koulutustilaisuuksia.

Residenssi sijaitsee Frankfurt an der Oderissa Saksan itäosassa, aivan Puolan rajan tuntumassa. Oder-rajajoen toisella puolella on Puolalle kuuluva Słubicen pikkukaupunki, johon pääsee helposti sillan ylittämällä. Kulkuyhteydet Frankfurt an der Oderiin ovat hyvät. Sinne on noin tunnin junamatka Berliinistä ja junia kulkee päiväaikaan puolen tunnin välein.

Residenssiasunto on 1900-luvun alussa valmistuneessa rakennuksessa joen rannalla osoitteessa Ziegelstrasse 20, 5. kerros. Koska talossa ei ole hissiä, residenssivierailu ei sovellu liikuntaesteisille. Asuntoon (86 m²) kuuluu kaksi makuuhuonetta, keittiö, kylpyhuone ja yhteiset tilat. Residenssistä on mahdollista hakea joko yhden tai kahden hengen huonetta, tai koko residenssiasuntoa työtiimille tai pienelle perheelle.

SARVin jäsenet voivat hakea kahden viikon residenssijaksoja kritiikkiin liittyvään työskentelyyn. SARV tarjoaa residenssipaikan saaneelle kahden viikon työskentelyjakson sekä 300 euron apurahan matkoja varten. SARVin kautta haettavissa olevat jaksot ovat 4.5.–18.5.2019, 18.5.–1.6.2019 sekä 17.8.–31.8.2019.

Residenssiin haetaan samassa haussa Kopiosto-apurahojen kanssa, ja yhdellä lomakkeella voi hakea sekä apurahaa että residenssiä. Vuoden 2019 Kopiosto-apurahojen ja residenssipaikkojen hakuaika on 1.10.–31.10.2018. Hakuohjeet löytyvät SARVin verkkosivuilla julkaistavasta apurahailmoituksesta.

Residenssin tiedot ja säännöt Särön sivuilla: https://www.sarolehti.net/o/

Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Riikka Laczak, info(at)sarv.fi, 041 506 5594

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort