Kansainvälinen nykytaiteen festivaali ANTI – Contemporary Art Festival (25.–30.9.2018) on ottanut tämän vuoden teemakseen pelin ja leikin. Festivaaleilta raportoi SARVin ensimmäiseksi residenssikriitikoksi valittu Matti Tuomela tulevina päivinä Kritiikin Uutisissa kolmesti.

Kuopiossa järjestettävän tapahtuman tarkoituksena on tuoda taiteen leikkisyyttä ja pelillisyyttä erilaisiin kaupunkitiloihin.

Otetaan kiinni hartioista ja kantapäistä – mietitään vasenta ja oikeaa? Järjestetään torin kivetys uusiksi ja löydetään pörriäisiä? Vai mitä ihmeitä siellä tapahtuu? Aistit leikkitarjottimella? Peliä kuin kaikkialla, digituijotusta?

Selvinnee kun taidetarkkailija Tuomela etenee pelissä ”Esitys ja ympäristö” vähintäänkin kohtuullisen leikkisästi, ja ottaa selville, mitä merkitsee anti kaikille aisteille.

Matti Tuomela on esitystaiteen asiantuntija ja Mustekala-lehden toinen päätoimittaja, joka on viime aikoina keskittynyt muun muassa kokeelliseen kritiikkiin.

– Minua kiehtoo ajatus että olemassaoloni on aina pois joltain toiselta. Tämä toinen, joka on minun takiani jäänyt syntymättä, olisi saattanut olla minua parempi ihminen kaikessa, Tuomela pohtii.

Tuomela on kiinnostunut myös pelikritiikin mahdollisuuksista.

– Pelit avaavat lukemattomia mahdollisuuksia ajatella esimerkiksi vuorovaikutusta esityksen ja ympäristön välillä.

ANTI-festivaalin ohjelma löytyy täältä: http://antifestival.com

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort