Tanssi- ja teatterikriitikko, verkkolehti Mustekalan toinen päätoimittaja Matti Tuomela on valittu ANTI-festivaalin ja Suomen arvostelijain liiton (SARV) residenssikriitikoksi festivaalille 27.–30.9.2018.

Kansainvälinen nykytaiteen festivaali ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään 17. kerran Kuopiossa 25.–30.9.2018. Festivaalilla koetaan kansainvälisesti menestyneiden, palkittujen taiteilijoiden teoksia, jotka tarkastelevat leikin, leikkisyyden, pelin ja pelillisyyden teemoja. Pilottihankkeen ideana on antaa ammattikriitikolle mahdollisuus päivittää ammattitaitoaan, tuoda esiin pelikritiikin mahdollisuuksia sekä luoda vuoropuhelua kriitikoiden ja pelillisyyttä hyödyntävien taiteilijoiden välille.

Matti Tuomela kirjoittaa tekstejä ANTI-festivaalista ja sen teoksista festivaalin aikana Kritiikin Uutisiin sekä osallistuu 27.9.2018 järjestettävään paneelikeskusteluun, jossa eri alojen asiantuntijat pohtivat sitä, miten peleistä puhutaan Suomessa ja miten pelillisyys näkyy jokapäiväisessä elämässämme ja taiteessa. Paneelikeskustelu on ANTI-festivaalin, IGDA Kuopion, Games for Health Finlandin ja Suomen arvostelijain liiton (SARV) järjestämä.

Tuomela kommentoi valintaansa: ”Valinta ANTI-festivaalin residenssikriitikoksi on minulle lottovoitto, sillä tämän vuoden peliteema puhuttelee minua erityisesti. Pelit avaavat lukemattomia kiinnostavia tapoja ajatella esityksen ja ympäristön välistä vuorovaikutusta. Se sujahtaa täydellisesti siihen taidekentän sektoriin, johon olen pyrkinyt pesääni rakentamaan. Lisäksi festivaali ajoittuu sopivaan kohtaan syksyä, kun on aika jälleen siirtyä teoista sanoihin.”

Lisätietoja ANTI-festivaalista: http://antifestival.com/

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort