Turun Kirjamessut järjestetään 5.-7.10.2018 Turun Messukeskuksessa (Messukentänkatu 9-13, Turku). Messujen teemamaa on tänä vuonna Viro.

* * *

Kritiikin punnukset 2018 -palkinnonjakotilaisuus

Aika: pe 5.10.2018 klo 11.30
Paikka: Pressitila, ala-aula
Suomen arvostelijain liiton Turun osaston myöntämät Kritiikin punnukset jaetaan tänä vuonna 40. kerran. Tilaisuudessa kuullaan myös ohjelmapäällikkö Seppo Puttosen tervetuliaissanat ja jaetaan Runo-Kaarina -palkinto. Kuohuviinitarjoilu.

* * *

Kriitikot kirjailijoina -keskustelupaneeli

Aika: pe 5.10.2018 klo 13.40-14.30
Paikka: Kallas
Järjestäjät: Suomen arvostelijain liitto ry, SARV, Suomen tietokirjailijat ry
Osallistujat: Jukka-Pekka Pietiäinen, Raisa Jäntti sekä Marissa Mehr (keskustelun vetäjä)
Kriitikot ja kirjailijat ovat kautta aikojen sijoitettu taidekentällä vastakkaisiin leireihin. Silti moni kirjailija on toiminut uransa aikana myös kriitikkona – joko näkymättömästi tai näkyvästi. Kriitikon töitä tekevät kirjailijat keskustelevat ja pohtivat kaksoisroolinsa etuja ja mahdollisia ongelmia, joita pienellä kentällä toimiminen tuovat mukanaan.
Jukka-Pekka Pietiäinen on historioitsija ja tietokirjailija. Raisa Jäntti on runoilija ja kuvataidekriitikko. Marissa Mehr on kirjailija ja kirjallisuuskritiikko.

* * *

Mitä nyt? Viron kirjallisuus ja kirjallisuuskritiikki 1990-luvulta tähän päivään

Aika: su 7.10.2018 klo 14.40-15.10
Paikka: Tieto
Järjestäjät: Suomen arvostelijain liitto ry, SARV, Eino Leinon Seura sekä Kääntäjien KAOS
Osallistujat: Juhani Salokannel, Sanna Immanen, Ville Hytönen
Neuvosto-Viron aikainen sensuuri piti otteessaan niin kirjallisuutta kuin kritiikkiäkin. Kuinka virolainen kirjallisuus ja kirjallisuuskritiikki on muuttunut 1990-luvun alusta? Millä tavoin kirjallisuus vapautui ja millaisia jälkiä sensuurin aika on jättänyt nykyiseen kulttuurielämään?
Juhani Salokannel on kirjailija, suomentaja ja Parnasson entinen päätoimittaja. Sanna Immanen on viroon erikoistunut suomentaja. Ville Hytönen on Virossa asuva kirjailija ja Savukeidas-kustantamon perustaja.

 

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort