Aika: Maanantaina 24.9. klo 17-19
Paikka: MUU Galleria, Lönnrotinkatu 33, Helsinki (Hietalahden torin lähistöllä)

Suomen arvostelijain liiton kaikille avoin Kulttuuriklubi keskustelee taidekirjoittamisesta tulevassa tilaisuudessaan. Kuvataidekohteiden kävijäluvut ovat huikeat 3,8 miljoonaa vuodessa, ja uusia kiinnostavia näyttelytiloja perustetaan jatkuvasti: Amos Rex, Huuto, Rankka, A2… Silti kuvataide ei ole tarpeeksi esillä mediassa.

Tämä on huomattu myös Suomen toiseksi suurimmassa ammattikuvataiteilijoita edustavassa järjestössä MUU ry:ssä. Sen sisällä toimivan MUU kirjoittaa -työryhmän tavoitteena on julkaista tulevana syksynä jokaisesta MUUn gallerianäyttelystä vertaisarviointeja sekä verkossa että galleriassa luettavaksi.

Illan moderoijana toimii kriitikko Hannele Salminen. MUUn toiminnanjohtaja Timo Soppela kertoo MUUn toiminnasta ja kirjoitusryhmän jäsenet, taiteilijat John Gayer, Rita Leppiniemi, Suvi Nurmi ja Juhani Räisänen kertovat ryhmän työskentelystä.

Taiteilija Markus Renvall esittelee galleriassa parhaillaan olevan teoksensa Satu ja taru – äärimmäisen sattumanvarainen mediainstallaatio. Se on rikas kokonaisuus, jossa nähdään sattumanvaraisia tanssiesityksiä monenlaisissa kaupunkitiloissa. Niiden kuvaamiseen on käytetty erilaisia kameroita ja muita välineitä. Materiaalia on editoitu siten, että yksityiskohdat sulautuvat toisiinsa ja synnyttävät uuden kokonaisuuden. Renvallin musiikki korostaa teoksen tunnelmaa.

Näyttelyyn liittyy myös gallerian ikkunassa oleva interaktiivinen installaatio, joka muuttuu päivän mittaan.

Renvall on tehnyt laajoja yhteistyöprojekteja erilaisten sosiaaliryhmien, etenkin lasten, nuorten miesten ja vammaisten kanssa. Hän haluaa auttaa mahdollisimman monia löytämään myönteisen asenteen elämään.

Klubi-iltaan osallistuville jaetaan Rita Leppiniemen kirjoitus näyttelystä ja yleisöltä pyydetään kommentteja tekstistä: onko se avannut näyttelyä, tuonut uutta näkökulmaa, entä oletko ihan eri mieltä? Sana on vapaa. Tekstiä kommentoi myös kuvataidekriitikko Seppo Heiskanen.

Jukka Kosonen viihdyttää kitarallaan ja lauluillaan.

Pientä tarjoilua. Tulossa on jälleen inspiroiva klubi-ilta. Sydämellisesti tervetuloa!

Lisätietoja: Hannele Salminen, moderoija, hannele.s.salminen(at)gmail.com

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort