Suomen arvostelijain liiton ensimmäisen vuosikirjan Kriittisen pisteen julkkareita vietettiin 7.3.2018 Dubrovnikissa Helsingissä. Kritiikin olohuoneessa oli kiinnostavia keskusteluja, kulttuurikirjoittajien kommentteja, lasin kohotusta ja jalkaa vipattavaa musiikkia.

Tilaisuuden juonsi Voimala-ohjelmastakin tuttu toimittaja, kriitikko Raisa Rauhamaa ja musiikista vastasi radiotoimittaja, dj Mikko Mattlar.

SARVin juuri julkaistussa vuosikirjassa tarkastellaan kritiikin menneisyyttä, nykyhetkeä ja solmukohtia sekä avataan ja syvennetään kritiikistä käytävää keskustelua. Kriittisen pisteen artikkelit käsittelevät muun muassa kulttuurista omimista, hiphopia feministisessä tarkastelukehyksessä, ravintolakritiikin erityispiirteitä sekä Tapani Maskulaa elokuvakriitikkona.

Kuohuvia odottamassa. Kuva: Jouni Viitala

Kaikki valmiina. Vieraat saapuvat. Kuva: Jouni Viitala

Tilaisuuden juonsi toimittaja, kriitikko Raisa Rauhamaa. Kuva: Jouni Viitala

Raisa Rauhamaa, Leena Kuumola, Otso Kantokorpi, Ville Hänninen ja Maria Säkö. Kuva: Jouni Viitala

SARVin puheenjohtaja Maria Säkö toivotti kaikki tervetulleiksi. Kuva: Jouni Viitala

Kriittisen pisteen on toimittanut kriitikko Ville Hänninen ja siihen ovat kirjoittaneet Markku Eskelinen, Niko Hallikainen, Johanna Holmström, Maïmouna Jagne-Soreau, Otso Kantokorpi, Vesa Kurkela, Leena Kuumola, Maria Laukka, Juri Nummelin, Inka Rantakallio, Venla Rossi, Hanna Suutela, Siskotuulikki Toijonen ja Jarkko S. Tuusvuori. Esipuheen ovat kirjoittaneet Maria Säkö ja Riikka Laczak. Julkaisun visuaalisen ilmeen on suunnitellut Samppa Ranta.

Vuosikirjan kirjoittajia ja tekijöitä lavalla. Raisa Rauhamaa, Leena Kuumola, Otso Kantokorpi, Ville Hänninen, Maria Säkö ja Riikka Laczak. Kuva: Matti Hyyrynen

Malja kirjalle. Kuva: Jouni Viitala

SARVin vuosikirjan toimittanut Ville Hänninen Raisa Rauhamaan haastateltavana. Kuva: Jouni Viitala

Kuvataidekriitikko Otso Kantokorpi ja Saamelaisnuoret ry:n puheenjohtaja, bloggari Petra Laiti pohtivat Raisa Rauhamaan johdolla sitä, kenen ääni ei kuulu ja voiko kritiikki olla kilttiä.

Otso Kantokorpi, Petra Laiti ja Raisa Rauhamaa lavalla. Kuva: Jouni Viitala

Kuvataidekriitikko Otso Kantokorpi. Kuva: Jouni Viitala

Saamelaisnuoret ry:n puheenjohtaja, bloggari Petra Laiti. Kuva: Jouni Viitala

Otso Kantokorpi, Petra Laiti ja Raisa Rauhamaa. Kuva: Jouni Viitala

Tilaisuuden yleisöä. Kuva: Jouni Viitala

Filosofi, ntamon omistaja, niin & näin -lehden entinen päätoimittaja Jarkko S. Tuusvuori ja kuvataidekriitikko Leena Kuumola keskustelivat kulttuurijournalismista ennen ja nyt.

Filosofi, ntamon omistaja, niin & näin -lehden entinen päätoimittaja Jarkko S. Tuusvuori ja kuvataidekriitikko Leena Kuumola. Kuva: Jouni Viitala

Kuvataidekriitikko Leena Kuumola. Kuva: Jouni Viitala

Kommenttipuheenvuorot kritiikin merkityksestä ja kritiikkikeskustelusta esittivät kirjailija Saara Turunen (romaani Sivuhenkilö ilmestynyt maaliskuussa, Tammi) sekä Intresseföreningen för finlandssvenska kritiker IFFF:n varapuheenjohtaja, esseisti Tatjana Brandt (Fängslad, Förlaget).

Kirjailija Saara Turunen. Kuva: Jouni Viitala

Jarkko S. Tuusvuori, Leena Kuumola ja Intresseföreningen för finlandssvenska kritiker IFFF:n varapuheenjohtaja, esseisti Tatjana Brandt. Kuva: Jouni Viitala

Kommentoimassa kriitikko Kimmo Sarje. Taustalla Raisa Rauhamaa. Kuva: Jouni Viitala

Vapaata yhdessäoloa. Kuva: Jouni Viitala

Illan musiikista vastasi radiotoimittaja, dj Mikko Mattlar. Kuva: Jouni Viitala

Tarjolla suolaista. Kuva: Jouni Viitala

… ja makeaa. Kuva: Jouni Viitala

Svenska kulturfonden on tukenut kritiikin vuosikirjan julkaisua.

Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Riikka Laczak, puh. 041 5065594, info(at)sarv.fi

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort