Suomen arvostelijain liitto ry, SARV julkaisee ensimmäisen kritiikin vuosikirjan nimeltä Kriittinen piste – Tekstejä kritiikistä 2018. Julkaisussa tarkastellaan kritiikin menneisyyttä, nykyhetkeä ja solmukohtia sekä avataan ja syvennetään kritiikistä käytävää keskustelua. Kriittisen pisteen artikkelit käsittelevät muun muassa kulttuurista omimista, hiphopia feministisessä tarkastelukehyksessä, ravintolakritiikin erityispiirteitä sekä Tapani Maskulaa elokuvakriitikkona.

Kirjan on toimittanut kriitikko Ville Hänninen ja siihen ovat kirjoittaneet Markku Eskelinen, Niko Hallikainen, Johanna Holmström, Maïmouna Jagne-Soreau, Otso Kantokorpi, Vesa Kurkela, Leena Kuumola, Maria Laukka, Juri Nummelin, Inka Rantakallio, Venla Rossi, Hanna Suutela, Siskotuulikki Toijonen ja Jarkko S. Tuusvuori. Julkaisun visuaalisen ilmeen on suunnitellut Samppa Ranta.

Svenska kulturfonden on tukenut kritiikin vuosikirjan julkaisua.

***

Kutsu Kritiikin olohuoneeseen ja Kriittisen pisteen julkkareihin

Aika: Keskiviikko 7.3.2018 klo 17
Paikka: Dubrovnik, Eerikinkatu 11, Helsinki

Tervetuloa juhlimaan kritiikkiä ja SARVin uuden vuosikirjan Kriittisen pisteen julkaisua sekä viihtymään kiinnostavien keskustelujen ja hyvän musiikin parissa. Luvassa on kulttuurikirjoittajien kommentteja, lasin kohotusta ja jalkaa vipattavaa musiikkia höystettynä herkullisilla yksityiskohdilla kappaleiden aikalaisvastaanotosta.

Tilaisuuden juontaa Voimala-ohjelmastakin tuttu toimittaja, kriitikko Raisa Rauhamaa ja musiikista vastaa radiotoimittaja, dj Mikko Mattlar. Kuvataidekriitikko Otso Kantokorpi ja Saamelaisnuoret ry:n puheenjohtaja, bloggari Petra Laiti pohtivat sitä, kenen ääni ei kuulu ja voiko kritiikki olla kilttiä. Filosofi, ntamon omistaja, niin & näin -lehden entinen päätoimittaja Jarkko S. Tuusvuori ja kuvataidekriitikko Leena Kuumola keskustelevat kulttuurijournalismista ennen ja nyt.

Kommenttipuheenvuorot kritiikin merkityksestä ja kritiikkikeskustelusta esittävät kirjailija Saara Turunen (romaani Sivuhenkilö ilmestyy maaliskuussa, Tammi) sekä Intresseföreningen för finlandssvenska kritiker IFFF:n varapuheenjohtaja, esseisti Tatjana Brandt (Fängslad, Förlaget).

Paikalla ovat myös Kriittisen pisteen toimittanut Ville Hänninen sekä monet julkaisun kirjoittajista.

Lämpimästi tervetuloa SARVin puolesta!
puheenjohtaja Maria Säkö ja toiminnanjohtaja Riikka Laczak

Lisätietoja:
Vuosikirja: Toimittaja Ville Hänninen, puh. 050 3416715, villevhanninen(at)gmail.com
Tilaisuus: Toiminnanjohtaja Riikka Laczak, puh. 041 5065594, info(at)sarv.fi
Arvostelukappalepyynnöt: info(at)sarv.fi
Facebook: https://www.facebook.com/events/1604425082967354/

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort