Aika: Tiistai 13.3.2018 klo 17–19
Paikka: Galleria Forum Box, Ruoholahdenranta 3 A, Helsinki

Suomen arvostelijain liiton kaikille avoin Kulttuuriklubi tarkastelee nyt maisemaa kuvataiteilija Kaisu Koiviston Maisema riisinjyvässä -näyttelyn inspiroimana. Hän käsittelee näyttelyssään ihmisen halua ihmetellä maisemia, luonnonilmiöitä ja tehdä niistä kuvia. Näyttely koostuu valokuvista, veistoksista ja videoinstallaatiosta. Laajan kokonaisuuden teoksia yhdistävät hyvinkin erilaisissa konteksteissa toistuvat kuva-aiheet: metsä, kasvillisuus, pilvet, laiva. Kuvaamalla taiteilija tutkii historian, muistin ja menneisyyden jälkiä nykyhetkessä. Ne näyttäytyvät väistyvinä ja usein ristiriitaisina jäänteinä maailman muutoksesta. Terra firma -videoinstallaatioon liittyy Jan Eeralan ääniteos Talvisatama.

Nina Toppila esittelee kokoontumispaikkamme. Forum Box on kuvanveistäjä, akateemikko Kain Tapperin (1930–2004) aloitteesta vuonna 1996 perustettu taideosuuskunta, jonka tarkoituksena on ylläpitää vapaata, voittoa tavoittelematonta tilaa kaikelle taiteelle. Forum Boxin toiminnan takana on 90 suomalaista eturivin taiteilijaa ja kulttuurin kentällä toimijaa. Siellä järjestetään kuukausittain vaihtuvien korkeatasoisten kuvataidenäyttelyiden ohella erilaisia taidetapahtumia, taiteilijatapaamisia, performansseja, musiikki- ja teatteriesityksiä.

Pro Box -yhdistyksen tarkoituksena on edistää nykytaiteen tuntemusta, toimia Forum Boxin tukijoukkona ja levittää tietoa upean taidetilan olemassaolosta. Lisäksi yhdistyksen tavoitteena on nykytaiteen, eri taiteen muotojen, ei-kaupallisen taiteen ja taiteilijavetoisten yhteisöjen edistäminen Suomessa.

Queens of Everything on jamaikalaista katutanssia, dancehallia, esittävä ryhmä, joka on erikoistunut niin sanottuun dancehall queen styleen. Illan energisessä esityksessä tullaan näkemään dancehall queen stylelle ominaisimpia piirteitä: vahvaa naisenergiaa ja akrobaattisia temppuja. Kulttuuriklubin illassa Queens of Everything -ryhmästä esiintyvät Katju, Nina, Wilma ja Petra.

Jukka Kosonen viihdyttää kitaralla. Pientä tarjoilua. Tulossa on jälleen inspiroiva klubi-ilta.

Sydämellisesti tervetuloa!

Galleria Forum Box, Ruoholahdenranta 3 A (raitiovaunu 6:n pysäkin kohdalla), puh 050 5241781, www.forumbox.fi

Hannele Salminen, moderoija, hannele.s.salminen(at)gmail.com, 045 138 8648

 

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort