Suomen arvostelijain liiton (SARV) elokuvakriitikot ovat äänestäneet vuoden 2017 parhaaksi ensi-iltaelokuvaksi ruotsalaisen Ruben Östlundin ohjaaman yhteiskunnallisen satiirin The Square.

Modernin taiteen museon kuraattorista kertova elokuva irvailee taideinstituutioille, mutta kasvaa lopulta vertauskuvaksi hyvinvoivan ihmisen kyvyttömyydestä ymmärtää omaa etuoikeutettua asemaansa. The Square on jo aiemmin tänä vuonna voittanut muitakin palkintoja, mukaan lukien Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnon Kultaisen palmun sekä parhaalle eurooppalaiselle elokuvalle myönnettävän European Film Award -palkinnon.

The Squaren oikeudet omistaa Scanbox ja sen levittää Suomessa on Finnkinon elokuvalevitys. Elokuvan Suomen ensi-ilta elokuvateattereissa oli 17. marraskuuta 2017.

Äänestyksessä toiselle sijalle ylti Asghar Farhadin ohjaama iranilais-ranskalainen draama The Salesman (Suomen ensi-ilta 24.3.2017) ja kolmannelle Damien Chazellen Hollywood-musikaali La La Land (Suomen ensi-ilta 13.1.2017).

SARVin elokuvajaos äänesti vuoden parhaasta ensi-iltaelokuvasta tänä vuonna neljättä kertaa. Viime vuonna elokuvakriitikot äänestivät vuoden parhaaksi elokuvaksi Paul Verhoevenin ohjaaman draaman Elle.

Elokuvajaokseen kuuluvat SARVin jäsenet, jotka ovat ilmoittaneet ensisijaiseksi arvostelualakseen elokuvan. Kriitikot äänestivät elokuvista, jotka olivat saaneet ensi-iltansa Suomessa elokuvateattereissa 1.1.–31.12.2017 välillä.

Suomen arvostelijain liitto ry (SARV) on valtakunnallinen eri taiteenalojen arvostelijain ammatillinen järjestö. Sen keskeisenä tavoitteena on arvostelijoiden ammatillisen toiminnan edistäminen ja ammattitaidon kohottaminen. SARV on perustettu vuonna 1950, ja sillä on nykyisin noin 800 jäsentä.

Aiempien vuosien voittajat:
2016: Elle, ohjaus Paul Verhoeven
2015: Leviathan, ohjaus Andrei Zvjagintsev
2014: Nymphomaniac, ohjaus Lars von Trier

Lisätietoja:
Suomen arvostelijain liiton elokuvajaoksen puheenjohtaja Matti Rämö, matti.ramo@iki.fi

Kuvia The Square-elokuvasta osoitteesta: www.filmikamari.fi

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort