Turun Kirjamessut järjestetään 6.10.-8.10.2017 Turun Messukeskuksessa (käyntiosoite: Messukentänkatu 9-13, sisäänkäynti Kirjaltajankadun puolelta). Kirjamessujen teema vuonna 2017 on Yksi maa – monta ääntä: Moniääninen Suomi.

SARVilla on kirjamessuilla yhteinen osasto A/28 Turun yliopiston kotimaisen kirjallisuuden opiskelijoiden kanssa. Osastolla on muun muassa runomuotokuvapaja.

***

Kritiikin Punnusten palkinnonjakotilaisuus

Aika: Perjantai 6.10. klo 11.30
Paikka: Lehdistötila
Järjestäjä: Suomen arvostelijain liitto ry:n Turun osasto

Kritiikin punnukset on Suomen arvostelijain liiton ainoa alueellinen tunnustuspalkinto. Kritiikin punnukset myönnetään varsinaissuomalaisille taiteilijoille. Kilon punnus jaetaan pitkäaikaisesta, valtakunnallisestikin merkittävästä kulttuurityöstä. Puolen kilon punnus taas annetaan merkittävästä kulttuuriteosta, läpimurrosta tai debyytistä. Punnuksia on jaettu vuodesta 1979 alkaen.

***

Kirjallisuusjaoksen vuosikokous

Aika: Perjantai 6.10. klo 13.00–14.00
Paikka: Onerva-tila

ESITYSLISTA

1 § Kokouksen avaus

2 § Kokousvirkailijoiden valinta

3 § Todetaan kokouksen päätösvaltaisuus

4 § Hyväksytään jaoksen toimintakertomus edelliseltä kaudelta

5 § Hyväksytään toimintasuunnitelma alkavalle kaudelle

6 § Hallituksen jäsenten ja puheenjohtajan valinta

7 § Muut esille tulevat asiat

8 § Kokouksen päättäminen

***

Terapia- ja selviytymiskirjallisuus – tietoa vai turinointia? -paneelikeskustelu

Aika: Perjantai 6.10. klo 14.00–15.00
Paikka: Jukola-tila
Järjestäjät: Suomen arvostelijain liitto ry, SARV, ja Suomen tietokirjailijat ry

Nykypäivän ihminen elää terapiakulttuurissa. Nykyinen arki voi monista olla niin kovaa, että apua arjesta selviytymiseen on haettava terapia- ja self-help -kirjallisuudesta? Millaista tietoa kokemuspohjainen terapia- ja selviytymiskirjallisuus tarjoaa?

Selviytymis- ja voimaantumistarina voi olla kaunoa tai tietoa, romaani tai tietokirja, self help -opas tai esimerkillinen tosikertomus. Millaista tietoa on kokemuksellinen tieto? Onko mielipidekirjallisuus oikeaa kirjallisuutta? Oikeaa tietokirjallisuutta? Voiko siitä kirjoittaa pätevän ja uskottavan tietokirjakritiikin?

Suomen arvostelijain liiton ja Suomen tietokirjailijoiden järjestämässä paneelikeskustelussa pohditaan terapia- ja self-help-kirjallisuuden merkitystä lukevassa yhteisössä. Keskustelua luotsaavat tietokirjailija ja kriitikko, kirjallisuusterapeutti Päivi Kosonen ja yliopistonlehtori-kriitikko Outi Oja.

Keskustelijoina: Kirjailija Riitta Jalonen, tietokirjallisuuden professori Pirjo Hiidenmaa, kirjailija ja kirjoittajaohjaaja Heli Hulmi ja kirjallisuudentutkija Laura Karttunen.

***

Runokritiikkiä

Aika: Lauantai 7.10. klo 13.20–14.00
Paikka: Kuisti-lava
Järjestäjät: Suomen arvostelijain liitto ry, runoyhdistys Nihil Interit ry ja runolehti Tuli&Savu

Mikä on olennaista runokritiikissä? Millainen on lajin historia Suomessa ja miten se on vaikuttanut runouteen? Mitkä ovat runokritiikin tärkeimmät foorumit tänä päivänä? SARVin kirjallisuusjaoksen ja Tuli&Savun keskustelussa otetaan selvää.

Esiintyjät: kriitikko Mervi Kantokorpi, kriitikko Miikka Laihinen, tutkija Siru Kainulainen. Haastattelija: Outi Oja.

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort