Maanantaina 22.5. klo 17 alkaen ravintolalaiva M/S Marialla.

Suomen arvostelijain liiton kaikille avoin Kulttuuriklubi juhlistaa Suomen satavuotiasta taivalta musisoimalla. Silti ”100 vuotta suomalaista musiikkia” -teema tuntui liian haastavalta. Niinpä asiantuntijaraatimme valitsi mielestään merkittävimmän musiikin vuosikymmenen itsenäisyyden ajalta ja päätyi 1970-lukuun. Aiheeseen johdattavat muusikko Vesa Anttonen ja musiikkikriitikko Mats Liljeroos.

”Minkään vuosikymmenen ilmiöt eivät toki lue tarkasti kalenteria, ja niinpä 1970-luvun musiikki juontaa – ja on osin äänitettykin – 60-luvun loppuvuosina. Muutokset ja suoranaiset mullistukset seurasivat toisiaan niin meillä kuin muuallakin. Keskiöön noussut kunnianhimoinen progressiivinen rock joutui tekemään tilaa purkkapopille, diskolle ja lopulta punkille sekä sitä seuranneelle uudelle aallolle. Mutta kaikista genreistä, blues-, folk- ja countryvaikutteita unohtamatta jäi jotakin itämään ja nousee esiin yhä uudelleen”, toteaa Anttonen.

“70-luku oli sikäli mielenkiintoinen vuosikymmen suomalaisessa taidemusiikissa että vanha ja uusi, traditio ja kokeilu, elivät rinnakkain ennennäkemättömällä tavalla. Ensimmäinen modernististen eksperimenttien aalto oli antanut tilaa pluralismille, vanhat ketut jatkoivat uusklassisia ja -romanttisia poljentojaan, oopperabuumi iski täydellä voimalla, ja kulisseissa nuoret vihaiset miehet ja naiset teroittivat kyntensä iskeäkseen vanhaa järjestystä vastaan. Sulatusuuni kävi välillä melkein ylikierroksilla”, kommentoi Liljeroos.

Taustaa 1970-luvun elämänmenolle ja tunnelmille luo kirjailija, tutkija Pekka Matilainen, jonka vasta ilmestyneessä romaanissa Takaisin nollapisteeseen Helsinki svengaa vahvasti mukana.

Tällä kertaa Klubi kokoontuu kevätretken tunnelmissa Pitkänsillan tuolla puolen, Hakaniemen torin kupeessa kelluvan ravintolalaiva M/S Marian kodikkaissa sisätiloissa.

Laulu- ja soitinyhtye Me Weikkoset on saavuttanut kunniakkaan 25 vuoden iän ja viettää merkkipäiväänsä pienellä akustisella konsertilla illan päätteeksi.

Kaikki mukaan laineille, vietetään iloinen ilta!

Kurkku kuivana ei tarvitse olla, skumppalasi 3,50 € ja viinipullo alle 20 €.

Ruokaa ei ole tarjolla, joten nyt on mainio mahdollisuus tuoda eväät mukana ja nauttia picnic laivalla.

 

Hannele Salminen, moderoija

hannele.s.salminen(at)gmail.com, 045 138 8648

Ravintolalaiva m/s Maria, Hakaniemenranta 3, RavintolalaivaMaria.fi

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort