Ensimmäinen tapaaminen järjestetään tiistaina 14. maaliskuuta klo 18.00 alkaen Ølhus Oslossa (Haapaniemenkatu 3-5, Helsinki). Silloin syvennytään elokuvatuottajien toimenkuvaan ja työstään saapuvat kertomaan Riina Hyytiä ja Mark Lwoff.

Suomen arvostelijan liiton elokuvajaos aloittaa tekijätapaamisten sarjan, jonka tarkoituksena on syventää kriitikoiden ymmärrystä elokuvanteon eri vaiheista. Tapahtumat ovat vapaamuotoisia keskustelutilaisuuksia, jonne kutsutaan kerrallaan 2-3 elokuvanteon tietyn ammattiryhmän edustajaa. Vieraisen alustusten jälkeen on aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Tapaamisia järjestetään säännöllisen epäsäännöllisesti, mahdollisuuksien mukaan. Tapahtumat on suunnattu kaikille elokuvista kiinnostuneille SARVin jäsenille, mutta tarkoitus ei ole kysellä ovella jäsenkortteja.

Riina Hyytiällä (s.1969) on pitkä ja monipuolinen kokemus sekä tv- että elokuvatuotannoista. Hän on ollut tekemässä mm. elokuvia Kanelia Kainaloon, Tatu ja Patu! (2016), 21 tapaa pilata avioliitto (2013) ja Käsky (2008) sekä tv-sarjoja Firma ja Itse valtiaat. Vuonna 2004 Hyytiä väitteli Taideteollisesta korkeakoulusta tohtoriksi ensimmäisenä elokuvantekijänä. Väitöskirja Ennen kuin kamera käy – Ideasta kuvauksiin, tekijät kertovat perehtyi käsikirjoittajan ohjaajan ja tuottajan väliseen yhteistyöhän. Vuonna 2008 Hyytiä perusti tuotantoyhtiö Dionysos Films Oy:n yhdessä ohjaaja-käsikirjoittaja Johanna Vuoksenmaan kanssa.

Mark Lwoff (s. 1976) on ollut mukana tuottamassa useita arvostelumenestyksiksi nousseita elokuvia. Niitä ovat mm. Kuulustelu (2010), Hyvä poika (2012), Korso (2014) ja Armi elää! (2015). Lwoffin tuottama elokuva on ollut parhaan Jussin ehdokkaana neljä kertaa ja vuonna 2014 hän voitti palkinnon yhdessä Misha Jaarin kanssa elokuvasta Betoniyö. Vuonna 2007 Lwoff perusti Jaarin ja käsikirjoittaja Vesa Virtasen kanssa tuotantoyhtiö Bufon. Vuonna 2013 yhtiö laajensi toimintaansa perusti B-plan levitysyhtiön. Lwoffilla on kokemusta myös kansainvälisistä yhteistuotannoista mm. elokuvissa The Role (2013), Lisa Limone (2013) ja Deadweight (2016). Monet Lwoffin tuottamat elokuvat ovat kiertäneet ulkomaisilla festivaaleilla.

Tervetuloa kuuntelemaan Hyytiä ja Lwoffien mietteitä tuottajan työstä! Ennakkoilmoitusta ei tarvita. Vapaa pääsy.

Lisätietoja: Suomen arvostelijain liiton elokuvajaoksen pj Matti Rämö, matti.ramo(a)iki.fi

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort