Aika: Lauantaina 3.12.2016 klo 14-16, Paikka: Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki. Järjestäjä: Suomen Benelux-instituutti. Myös SARV on ollut yhteistyössä mukana. Tilaisuus on ilmainen. Tervetuloa!

Keinoäly saattaa korvata taksikuskin, mutta miltä vaikuttaa kulttuuritoimittajan tulevaisuus?

Seminaari Critical Utopias: Cultural Discourse in the Digital Age tuo yhteen uuden teknologian ja kulttuurijournalismin tekijät Suomesta ja Benelux-maista Helsinkiin.

Tilaisuuden puhujat ovat Klasien van de Zandschulp (käyttöliittymäsuunnittelija, Lava Lab [NL]), Jonas Degrave (tutkija, Ghentin yliopisto [BE]) ja Aleksis Salusjärvi (toimittaja, YLE, Kiiltomato.net [FI]). Critical Utopias -seminaarissa pohditaan, miten uusi teknologia ja media muuttavat lähitulevaisuudessa kulttuurijournalismia ja laajemmin tapaamme viestiä taiteesta.

Kulttuurimme on kokenut globaalin digitalisaation aallon ja edessä on hyperverkottunut tulevaisuus. Myös journalismi ja kulttuurikritiikki ovat siirtyneet lehdistä verkkoon, tekstistä videoon, ja yhdensuuntaisesta viestinnästä verkostoihin. Samaan aikaan kulttuurin instituutiot ja yleisöt ovat saaneet käyttöönsä uusia teknologioita ja omia medioita. Mitkä ovat seuraavat askeleet?

Klasien van de Zandschulp (NL)

Käyttöliittymäsuunnittelija ja Lava Lab -design- ja teknologialaboratorion perustajiin kuuluva Klasien van de Zandschulp on tehnyt yhteistyötä niin teknologia-start-upien kuin kulttuuri-instituutioiden, kuten Rijksmuseumin ja Van Gogh -museon kanssa.

Jonas Degrave (BE)

Tohtoritutkijana Ghentin yliopistossa toimivan Jonas Degraven tutkimusinstressit liikkuvat neuroverkkojen, koneoppimisen ja robotiikan maastoissa. Degrave on ollut mm. mukana kehittämässä LSD Neural Network-algoritmia, joka esiteltiin uuden median festivaali Speculum Artiumissa vuonna 2015.

Aleksis Salusjärvi (FI)

YLEn kulttuuri- ja kirjallisuuskriitikkona toimimisen lisäksi Aleksis Salusjärvi toimittaa verkossa toimivaa Kiiltomato.net-kirjallisuuskritiikkiportaalia, joka on keskittynyt pienilevikkisiin ja marginaalijulkaisuihin.

Keskustelutilaisuus on maksuton ja avoin. Critical Utopias -seminaari on osa Suomen Benelux-instituutin Sosiaalinen teknologia ja taide -hanketta.

Tervetuloa!

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort