Aika: Maanantaina 14.11. klo 17, Paikka: Ravintola Manhattanin Dandy-sali. Mukana Bob Dylanin laululyriikkaa puhein ja sävelin. Lämpimästi tervetuloa!

Suomen arvostelijain liiton kaikille avoin Kulttuuriklubi jatkaa suosittuja tilaisuuksiaan. Nyt on teemana säädytön puhe. Aiheesta alustaa dosentti, yliopistonlehtori Heta Gylling. Hän on erityisesti perehtynyt ihmisoikeus- ja sananvapauskysymyksiin.

”Moderni, liberaali ihminen korostaa mielellään omaa suvaitsevaisuuttaan tokaisemalla suvaitsevansa kaikkea muuta paitsi suvaitsemattomuutta. Vapaamieliselle ihmiselle suvaitsevaisuus on hyvä ja tavoiteltava asia. Asiat eivät kuitenkaan ole mustavalkoisia. Alustuksessani kerron, miksi suvaitsevaisuus ei ole sama asia kuin itselle epämieluisten asioiden sietäminen ja miten oman suvaitsevaisuuden korostaminen voikin olla merkki suvaitsemattomuudesta. On lapsellista ”suvaita” toisten triviaaleja puheita ja tekemisiä. Kuka ylpeilee suvaitsevaisuudellaan kun kyse on pedofiilin, väkivaltarikollisen, naisten silpojan tai ”tottelematonta” tytärtä kohtaan tehdyistä teoista? Pluralistisessa yhteiskunnassa meillä on velvollisuus kunnioittaa yksilöiden autonomiaa ja mielipiteen vapautta niin kauan kuin ne eivät suoraan vahingoita muita – olimmepa itse mitä mieltä hyvänsä. Meidän ei tarvitse kunnioittaa muiden mielipiteitä, vain ihmistä ihmisenä.”

Bob Dylan voitti yllättäen Nobelin kirjallisuuspalkinnon laululyriikallaan. Aihetta avaa muusikko, toimittaja Vesa Anttonen. Hän myös esittää Timo Laineen ja Kimmo Mustosen kanssa muutamia Dylanin keskeisiä kappaleita.

Kriitikko Jukka Mallinen tarkastelee Dylania kiinnostavasta näkökulmasta: Bob Dylan – Amerikan Vladimir Vysotski vai Bulat Okudžava? Kuinka runoilija Aleksadr Tkatšenko vei Dylanin tämän isien maille – Odessaan. Dylan ja Joseph Brodsky – rinnakkaisia runoilijantaipaleita.

Odotettavissa on siis jälleen mielenkiintoinen ja antoisa ilta.

Sydämellisesti tervetuloa!

(Ravintola Manhattan tarjoilee meille edullista lounasta, 10 €, vielä illalla.)

Hannele Salminen, moderoija
hannele.s.salminen(at)gmail.com, 045 138 8648

Manhattan, Eteläesplanadi 24, www.manhattansteakhouse.fi

Tapahtuma facebookissa: https://www.facebook.com/events/1145117885601989/

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort