Suomen arvostelijain liiton Turun osaston Kritiikin punnukset on vuonna 2016 päätetty jakaa kuvataiteilija Kaari Hilkka Könöselle, kriitikko, tietokirjailija Juri Nummelinille ja Turun Kaupunginosaviikkojen tuki ry:n toiminnanjohtaja Tapio Peltomaalle. Punnukset jaetaan nyt 37. kerran.

Kaari Hilkka Könönen on turkulainen pitkän linjan kuvataiteilija, kouluttaja ja kulttuuripoliittinen vaikuttaja, jonka vaikuttava työ on Turussa näkynyt myös gallerioiden perustajana (Joe´s, Titanik, Köysiratagalleria), Turun Piirustuskoulun rehtorina, erilaisten kuvataidejärjestöjen toiminnassa, kymmenissä näyttelyissä ja taitavana muotokuvamaalarina. Könönen on taiteellisissa töissään kokeillut erilaisia pintoja (alumiinia, kuparia ja akryyliä), joille toteuttaa suuria ja pieniä esittävän ja abstraktin taiteen välimaastossa seikkailevia valon leikkejä sisältäviä maalauksiaan. Hänen viimeisin näyttelynsä päättyi juuri Aura Galleriassa syyskuussa 2016.

Juri Nummelin on turkulaisen ja suomalaisen kulttuurielämän Orson Welles, joka vaivatta ja nopeasti liikkuu monilla taiteen kentillä. Hän on tietokirjailija, kriitikko, elokuva-aktivisti ja kustantaja, joka on julkaissut kirjoja hämmästyttävän monilta alueilta elokuvahistorioista etunimikirjoihin, pulpin historiasta Sherlock Holmesin vaiheisiin tai lännenkirjoista talkkunan tekemiseen tai retrovauvoihin. Juri Nummelinin ja Mikko Laaksosen kirja Turun seudun arkkitehtuuriopas (2013) oli hieno johdatus Varsinais-Suomen rakennusperintöön. Juri Nummelin uusin kirja Wild West Finland ilmestyi Turun kirjamessuille 2016.

Toiminnanjohtaja Tapio Peltomaa saa Suomen arvostelijain liiton Kritiikin punnukset työstään turkulaisen alueellisen kulttuuritoiminnan kehittäjänä. Turun Kaupunginosaviikkojen tuki ry, joka perustettiin Turun Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden jälkeen 2012, on järjestänyt Peltomaan johdolla yhteistyössä erilaisten paikallistahojen kanssa vuosittain keväästä syksyyn viitisentoista omaleimaista kaupunginosaviikkoa.

Tänä vuonna osallistuvien kaupunginosien määrä kohoaa ennätykselliseen kahdeksaantoista alueeseen ja lisäksi käyttöön on otettu tapahtumaviikkoa ketterämpi Kaupunginosapäivä-toimintakonsepti. Kaupunginosaviikoilla asukkaat ja paikalliset yhdistykset voivat itse luovasti muovata ohjelmia ja omaa todellisuuttaan ilman turhaa byrokratiaa. Alueellinen ja paikallinen vahva identiteetti auttaa ihmisiä toteuttamaan itseään ja rakentamaan mieleisiään tukikohtia tässä muuten tihentyvässä ja yhdenmukaistuvassa maailman ajassa. Parhaillaan lokakuun 2016 alussa on meneillään Pääskyvuoriviikko.

Teidät on punnittu!

Lisätietoja:

Kari J. Kettula, Suomen arvostelijain liiton Turun osaston puheenjohtaja, kari.j.kettula@gmail.com, puh. 0400 820 534

Niko Selinheimo, Suomen arvostelijain liiton Turun osaston sihteeri, ns@xn.fi, puh. 044 264 1111

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort