Kuvataidearvostelijoille suunnatun Edvard Richter -apurahan seuraava hakuaika on 1.8.–30.9.2016.

Vapaamuotoisista hakemuksista tulee ilmetä apurahan käyttösuunnitelma ja haettu määrä.

Hakemukset lähetetään osoitteella:

Suomen Taideyhdistys / Edvard Richter -apuraha
Nervanderinkatu 3
00100 Helsinki

Apurahat jaetaan joulukuussa. Yhdistys edellyttää apurahan saajilta selvitystä apurahan käytöstä seuraavan vuoden loppuun mennessä.

Apurahan tarkoituksena on mahdollistaa tutustuminen ajankohtaiseen kansainväliseen kuvataiteeseen ulkomailla. Monet arvostelijat työskentelevät freelancereina, ja kriitikkoapurahoja on Suomessa vähän. Tärkeimpänä kriteerinä apurahan myöntämisessä on ollut se, että hakija on voinut osoittaa vakuuttavasti kriitikontyönsä, sekä hyvin perusteltu apurahan käyttösuunnitelma. Kysymyksessä on matka-apuraha, ei työskentelyapuraha.

Edvard Richter -apurahan myöntämisestä päättää Suomen Taideyhdistyksen johtokunta kirjallisuuslautakunnan ehdotuksen pohjalta. Kirjallisuuslautakunnan jäsenet vuonna 2016 ovat FL Asko Mäkelä (puheenjohtaja), kuvataidekriitikko Heikki Kastemaa ja kuvataiteilija Johanna Lecklin.

Lisätietoja: info(a)suomentaideyhdistys.fi tai puh. 045 7731 4315.

http://suomentaideyhdistys.fi/awards-grants/grants/edvard-richter-apuraha/

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone