Suomen arvostelijain liitto ry, SARV, julistaa haettavaksi kriitikoille suunnattuja Kopiosto-apurahoja vuodelle 2016. Hakuaika on 1.9.–30.9.2015.

Apurahat myönnetään kohdeapurahoina arvostelijan ammattitaitoa kehittävään hankkeeseen, opintomatkaan tai kurssimaksuihin. Apurahoja ei myönnetä työvälineisiin, elinkustannuksiin tai jo toteutuneisiin hankkeisiin. Hakemusten tulee olla hyvin perusteltuja.

 

Apurahaa haetaan oheisella hakulomakkeella:

sarv_kopiostoapuraha_hakulomake.docx

 

Täytä lomake, tallenna se käyttäen omaa nimeäsi tiedostonimenä ja lähetä se sähköpostin liitetiedostona SARVin toimistolle määräpäivään mennessä.

Hakemukset tulee toimittaa ensisijaisesti sähköisesti osoitteeseen: info(a)sarv.fi viimeistään 30.9.2015.

 

Jos sähköinen hakeminen ei ole mahdollista, täytetyn lomakkeen voi postittaa Suomen arvostelijain liiton toimistoon (Bulevardi 5 A 7e, 00120 Helsinki) 30.9.2015 mennessä (viimeisen hakupäivän postileima riittää). Postitettavien hakemusten tulee olla A4-kokoiselle, valkoiselle paperille yksipuolisina tulostettuja. Älä nido papereita tai liitä niihin mitään kopiointia hankaloittavaa. Ota yhteyttä SARVin toimistoon, jos lomakkeen täyttämisessä ilmenee ongelmia.

 

Apurahat rahoitetaan arvostelujen valokopioinnista maksetuilla tekijänoikeuskorvausten tuotoilla. Apurahojen jaosta päättää SARVin hallitus. Apurahaa voivat hakea kaikki arvosteluja kirjoittaneet, joiden Kopiosto-valtakirja on jätetty SARViin.

 

Apurahaa ei myönnetä hakijalle, joka on saanut edellisessä haussa SARVilta Kopiosto-apurahan.

 

Kaikille SARVin opintomatkoista kiinnostuneille hakijoille tiedoksi: Jos kevään 2016 opintomatkalle on enemmän tulijoita, kuin matkalle on mahdollista ottaa, annetaan etusija niille SARVin jäsenille, jotka eivät aikaisemmin ole osallistuneet opintomatkoille eivätkä ole saaneet Kopiosto-apurahaa aiempina vuosina. Tämä johtuu siitä, että myös opintomatkat rahoitetaan osittain Kopiostosta saaduilla tekijänoikeuskorvauksilla.

 

Apurahoista tiedotetaan marraskuussa 2015. Myönnetyt apurahat maksetaan 20.1.2016 jälkeen.

 

Apurahan saajan on annettava apurahan käytöstä alkuperäisiin tositteisiin perustuva selvitys liiton hallitukselle apurahan käyttövuoden loppuun mennessä. Selvityksen laiminlyöjälle ei enää myönnetä Kopiosto-apurahaa.

 

Tietoa aikaisempien vuosien myönnetyistä apurahoista:

 

Vuodelle 2014

Vuodelle 2013

Vuodelle 2012

Lisätietoa SARVin Kopiosto-apurahoista: vs. toiminnanjohtaja Minna Juhala, info@sarv.fi tai 041 506 5594

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone