Suomen arvostelijain liitto ry. kutsui vuosikokouksessaan lauantaina 18.4.2015 tamperelaisen Maila-Katriina Tuomisen kunniajäsenekseen.

Humanismiin ja vankkaan, asiantuntemukseen kulttuuritoimittajana ja kriitikkona nojaava Maila-Katriina Tuominen on tehnyt pitkän ja ansiokkaan uran näkemyksellisenä ja laaja-alaisena kulttuurin sanansaattajana ja puolustajana.

Tuominen aloitti toimittajantyönsä Aamulehdessä vuonna 1972 ja jäi eläkkeelle vuonna 2010 toimittuaan muun muassa kulttuuritoimituksen päällikkönä ja Suomen ensimmäisenä ihmisoikeustoimittajana. Kriitikkona hänen erikoisalansa oli kuvataiteet.

Maila-Katriina Tuomiselle taide ei ole rituaalia, näyttelyitä joihin mennään näkymään ja näyttämään, vaan lapsuudesta asti tuttu maasto, jonka kautta välittyy tietoa maailmasta ja muista kulttuureista. Tätä tietoa hän kriitikkona välitti.

Tuomisen työhön 1990-luvulta lähtien kuului kulttuurin lisäksi myös ihmisoikeuskysymykset. Ihmisoikeusaspekti toi kulttuuritoimittajan työhön uuden ulottuvuuden. Tuominen antoi mahanmuuttajille äänen heidän Aamulehdessä julkaistujen omien juttujensa välityksellä. Asioita ei hänen mielestään pidä katsella vain suppeasta perspektiivistä olipa sitten kysymys ihmisoikeusasioista tai taiteesta.

Kunniajäseneksi nimitettävä Maila-Katriina Tuominen on ollut SARVin jäsen 1.1.1975 lähtien. Hän toimi pitkään SARVin hallituksessa ja muissa liiton luottamustehtävissä.

Tuominen on toiminut myös kriitikkojen kouluttajana Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskuksessa ja opettanut taidehistoriaa Tampereen yliopistossa.

Vuonna 2003 Tuomiselle myönnettiin Suomen Kuvalehden journalistipalkinto. Hänet palkittiin näkemyksellisestä kulttuuritoimittajan työstä sekä siitä, että hän on avannut uuden oven journalismissa maahanmuuttajien itse kirjoittamilla sivuilla.

Vuonna 2006 hän sai tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon.

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort