SARVin tanssi- ja teatterijaos järjestää neljän päivän mittaisen kritiikkikurssin Baltic Circle -festivaalin 13.11.−17.11. yhteydessä. Haku 1.10. mennessä.

Opettajana toimii arvostettu skotlantilainen kriitikko Mark Brown. Hän on Skotlannin suurimman päivälehden Sunday Heraldin teatterikriitikko ja luennoi jatkuvasti ympäri maailmaa teatterikritiikistä. Hän toimii myös opettajana University of Strathclydessa. Hän on toiminut lukuisissa juryissa, kuten Edinburghin teatterifestivaalin juryssa.

Kurssi koostuu aamupäivällä klo 10.30−14.00 järjestettävästä ryhmätyöskentelystä ja luennoista sekä iltaisin Baltic Circle -festivaalin esitysten katsomisesta. Tarkat paikat, aikataulut ja esitykset kerrotaan lokakuun alussa. Kurssille voi osallistua, vaikkei pystyisi osallistumaan aivan kaikkiin ryhmätapaamisiin.

Kurssilla kirjoitetut englanninkieliset tekstit julkaistaan Liikekieli.com -verkkosivulla.

Kurssilla on tarkoitus luoda dialogia nuorten taiteilijoiden ja kriitikoiden välille, joten kurssiin kuuluu luentojen lisäksi myös kaksi taiteilijatapaamista. Ensimmäisellä taiteilijatapaamisella kurssille osallistuvat kriitikot seuraavat ryhmän harjoituksia ja kuulevat tekijöiden ajatuksia ja toisella kerralla he näkevät valmiin esityksen ja antavat siitä tekijöille suoraa palautetta. Festivaalilla pääsee seuraamaan joko Anna-Mari Karvosen ohjauksen harjoituksia tai islantilaisen Kviss Bumm Bang -esitystaiteilijaryhmän harjoituksia.

Kurssi on ilmainen, samoin kurssille valitut SARVin tanssi- ja teatterijaoksen jäsenet pääsevät ilmaiseksi niihin Baltic Circle -festivaalin esityksiin, joista kurssilla kirjoittavat. Muut kuin SARVin tanssi- ja teatterijaoksen jäsenet joutuvat maksamaan joistain BC:n esityksistä alennushintaisen lipun summan.

Ilmoittautuminen:

Mark Brown valitsee kurssin jäsenet (5−12 henkilöä). Lyhyt englanninkielinen cv sekä lyhyt motivaatiokirje lähetetään viimeistään 1.10. osoitteeseen: maria_sako(a)hotmail.com.

SARVin tanssi- ja teatterijaoksen jäsenet ovat kurssille valittaessa etusijalla, muut valitaan hakemuksen perusteella. SARVin tanssi- ja teatterijaoksen jäsenet saavat kurssin aikana alennettuun hintaan lounaan Teatterikorkeakoulun opiskelijaruokalassa. Mark Brown koordinoi opetusta ja Maria Säkö muun muassa taiteilijatapaamisia.

Lisätietoja: Maria Säkö, maria_sako(a)hotmail.com

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone